• A GERINC SPIRÁLIS STABILIZÁLÁSA

  SM-SYSTÉM: MUDR. RICHARD SMÍŠEK MÓDSZERÉVEL
 • SM SYSTÉM

  Kondíció, egészség és természetes mozgás egyben.
 • EGYSZERŰ ERŐNLÉTI ÉS REHABILITÁCIÓS TORNAGYAKORLATOK BÁRKINEK

  Egy szisztematikus gondoskodás a mozgásszervekről és a belső szervek megfelelő működéséről.
 • TORNA BÁRKINEK, AKI EGÉSZSÉGES ÉS FITT AKAR MARADNI

  Az SM systém azoknak az embernek szól, akik aktív módon gondoskodnak a testükről és az egészségükről.

SMSystém

egy szisztematikus gondoskodás a mozgásszervekről és a belső szervek megfelelő működéséről, ,
ERŐNLÉTI ÉS REHABILITÁCIÓS GYÓGYTORNÁK

Nézze meg a videót

Kinek szól az SM systém

Torna bárkinek, aki egészséges és fitt akar maradni. Az SM systém azoknak az embernek szól, akik aktív módon gondoskodnak a testükről és az egészségükről.

Diagnózis

Az SM systém módszer főbb javallatai: gerinc, mozgásszervek, belső szervek működése. Az SM systém módszerrel végzett torna kialakítja a megszokott módon működő ember normáját. Ezért lehet szerves része a gyógykezelési eljárások többségének. Főbb javallatok: gerincbántalmak, csigolyasérülések, a központi és a perifériás idegrendszeri betegségek, szív- és érrendszeri betegségek, légzőszervi betegségek, emésztő szervi megbetegedések, urológiai és nemi szervi betegségek, a mozgásszervi és a belgyógyászati műtétek utáni gyógykezelések. Az SM systémet gyakran alkalmazzák a porckorongsérv vagy gerincferdülési panaszok mérséklésénél vagy megszüntetésénél.

Előnyök

Az SM systém torna csak a gyaloglást és az ember természetes mozgástevékenységével kapcsolatos mozgásokat hasznosítja. A gyakorlatban tehát csak megszüntetjük az ülőmunka vagy más hátrányos tevékenység következtében kialakuló izomfeszültség zavaró hatásait, a mozgáskoordináció lerövidülését, gyengülését és zavarait. A mozgáskoordináció terén csak a természetes sztereotípiákhoz térünk vissza, és nem alkotunk újakat. Egyszerűen csak kijavítjuk a keletkezett hibákat. A tornagyakorlatokat minden korosztály könnyedén elvégezheti 5-től 100 éves koring.

Miért épp az SM Systém

Erőnlét, egészség és természetes mozgás egyben. A módszer szakmai alapja a spirálosan stabilizáló mozgás, amit rendszeresen kell végezni, és integrálni kell a mindennapi mozgásgyakorlatba. A módszer egyedülálló, és a sportban is praktikusan hasznosítható új ismeretekkel gazdagít.

Az SM SYSTÉM-RŐL

Egyszerű erőnléti és rehabilitációs tornagyakorlatok bárkinek


A módszernek köszönhetően sikeresen kezeljük a gerincbántalmakat, a gerincferdülést és az egyéb mozgásszervi betegséget.
A módszer alapja a Gerinc spirális stabilizálása, amely a felső végtagok mozgásával aktiválja a ferde hasizmokat, és megnyújtja a hátgerincet felfelé. Ez teszi lehetővé a gerinc és a nagy ízületek gyógykezelését, betegségük kialakulásának megelőzését és regenerálódást. Az SM - Systém megnyitja az utat afelé, hogy aktív tornával szüntessük meg a hátgerinc fájdalmakat, a gerincelváltozásokat és a nagy ízületek túlterhelését. Az SM - Systém a gerinc megnyújtásával felfelé enyhíti a fájdalmat, regenerálja a porckorongokat és az ízületeket.

Az SM - systém módszerrel végzett tornagyakorlatok kiválóan alkalmasak terhes nőknek és szülés utáni kismamáknak is.